Наполи отпразнува титлата с три точки срещу Фиорентина

Новият шампион на Серия А Наполи отпразнува по подобаващ начин първата си титла от 33 години насам, след като се наложи над Фиорентина с 1:0 в мач от 34-ия кръг на вътрешния шампионат.


На стадион "Диего Армандо Марадона" тифозите на домакините направиха страхотна хореография, като на терена любимците им се отплатиха за безрезервната подкрепа с победа. Тя не дойде никак леко, след като "виолетовите" от Флоренция, които направиха шпалир на "партенопеите" преди първия съдийски сигнал, изиграха силен двубой. Те имаха своите шансове пред вратата на Пиерлуиджи Голини в един оспорван двубой, но в крайна сметка преклониха глава след точно реализирана дузпа от Виктор Осимен в 74-та минута.

Осимен изкупи вината си за пропуска от бялата точка в началото на второто полувреме, като не сбърка при второто си изпълнение. С него той стана най-резултатният африкански футболист в историята на Серия А със своите 47 попадения. По този начин нигериецът свали от върха досегашния рекордьор Джордж Уеа, който имаше 46 на сметката си. След края на срещата шампионите празнуваха със своите привърженици, а по улиците на града се разрази бурна радост от страна на запалянковците на "партенопеите". С победата Наполи събра 83 точки, на 17 пред втория Ювентус, четири кръга преди края на сезона. Фиорентина е осми с 46 пункта.


За "виолетовите" предстои домакинство на Базел в първи полуфинал от Лигата на конференциите, преди тимът да посрещне Удинезе за първенство, докато неаполитанците гостуват на Монца и Валентин Антов в Серия А идната неделя.

В друга среща, Верона взе гостуването си на Лече с 1:0. В герой за тима се превърна Сирил Нгонге, който се разписа в 71-та минута, седем след влизането си на терена от резервната скамейка. По този начин Верона се доближи на точка от съперника, като е точно над зоната на изпадащите с 30, докато Лече има 31. Намиращият се под чертата Специя е с 27 пункта. /БГНЕС