Наполи разби Ювентус и дръпна с 10 точки на върха

Отборът на Наполи поведе с десет точки на върха в класирането на Серия А, след като разби втория в подреждането Ювентус с 5:1 у дома в дербито от 18-ия кръг на първенството. "Бианконерите" бяха в серия от осем поредни победи в шампионата без допуснат гол, но бяха тотално надиграни от лидерите в класирането на стадион "Диего Марадона".

Домакините започнаха вихрено и поведоха още в 14-та минута, когато централният нападател Виктор Осимен вкара от добавка, след като Войчех Шчесни отрази удар на Квича Кварацхелия. В 39-та минута Осимен асистира на Кварацхелия за 2:0, но веднага след това Анхел ди Мария върна един гол за Юве след добра комбинация. В 55-та минута Амир Рахмани възстанови аванса от два гола на неаполитанци след центриране от корнер на Кварацхелия, а десет минути по-късно грузинският национал асистира на Осимен за втория гол на нигерийския нападател. В 72-та минута Елиаф Елмас оформи крайното 5:1.

По този начин Наполи нанесе най-тежката загуба на Ювентус в Серия А от близо 30 години насам и вече има 47 точки, десет повече от торинци. Милан също има 37 точки и е с мач по-малко от двата си конкурента. /БГНЕС