Наполи срази шампионите на „Сан Сиро“ и се качи на върха в Серия А

Наполи надигра Милан с 2:1 като гост в последна среща от седмия кръг в италианската Серия А. На стадион „Сан Сиро“ в Милано неаполитанците се добраха до ценния успех след почивката, като нанесоха първа загуба на действащите шампиони от началото на кампанията в първенството.

С този удар с глава Симеоне (л) донесе трите точки на Наполи.

Всичко най-любопитно в сблъсъка се случи след почивката. Матео Политано откри десет минути след началото на втората част от дузпа. В 69-та „росонерите“ стигнаха до изравнително попадение чрез Оливие Жиру, който оползотвори асистенция на Тео Ернандес.

Около десет по-късно обаче „златната резерва“ на „партенопеите“ Джовани Симеоне преодоля Майк Майнан за крайното 2:1. До края играчите на Стефано Пиоли не успяха да реагират повторно и така Лучано Спалети и компания ликуваха с победата.

Тя ги изкачи на върха в класирането с актив от 17 точки, толкова колкото има и вторият Аталанта, надвил Рома с минималното 1:0 като гост. Наполи обаче е с по-добра голова разлика от бергамаските. За Милан това бе дебютно поражение в Серия А, като съставът е пети с 14 пункта. В следващия кръг „росонерите“ гостуват на Емполи, докато неаполитанците приемат Торино. /БГНЕС