Напрежение на форума на ГЕРБ, организаторите изведоха млад мъж

Проява на напрежение беляза Националната конференция на партия ГЕРБ, провела се на открито в „София Тех Парк“, предаде репортер на БГНЕС.

Снимка: БОБИ ТОШЕВ

До ситуацията се стигна точно по средата на речта на премиера и лидер на партията Бойко Борисов, който очертаваше актуалната политическа обстановка пред събралия се партиен актив. Тогава млад мъж се изправи встрани от сцената, където се намираха ораторите и започна да вика с висок глас „Браво, Бойко“, а след това да цитира нецензурни думи от изтеклите в аудио-записи, на които се чува глас, наподобяващ този на премиера.

Снимка: БОБИ ТОШЕВ „Има и такива, но това е демокрацията“, реагира от своя страна Борисов от сцената. Организаторите реагираха своевременно и изведоха младия мъж в периферията на събитието. Там обаче се стигна до физически сблъсък и размяна на удари, в които участваха мъже с цивилни дрехи, без отличителни знаци. След края на форума хората, които отговарят за връзките с обществеността в партията, се оплакаха от провокатори, умишлено дошли на конференцията. Една от пиарките в земеделското министерство разказа, че провокатор си позволил да счупи телефон на журналист и да отнеме от ръцете нейния собствен такъв. След това дори била ударена по корема, след което веднага подала сигнал до охраната. „Бяхме свидетели на това нещо, което е било подготвено, разбира се“, разказа още младата жена“. За наличието на провокатори потвърди и пиарът на партията Никола Николов, при който, докато говори пред микрофоните, дойде възрастен мъж, подвиквайки на членовете на партията „комунистически креатури“. В крайна сметка се оказа, че макар и охраняван, на форума лесно са допускани и други хора през много от входовете на вътрешния двор на „София Тех Парка“. До по-голямо напрежение не се стигна, а целият форум се проведе на фона на малък протест, блокирал част от кръговото кръстовище на 4-ти километър. /БГНЕС