Напрежение пред Спортното министерство, Недков се срещна с Кузманов

Напрежение пред сградата на Спортното министерство се породи по обяд, след като председателят на Българската федерация по ММА Станислав Недков-Стъки пожела среща със служебния министър Андрей Кузманов. Недков и негови сподвижници се събраха пред Министерството и влязоха в сградата, а на място имаше и сериозно присъствие на полиция, предаде репортер на БГНЕС.

Стъки е поискал среща с Кузманов във връзка с обвиненията за нередности, отправени от служебния министър и Антон Кутев по отношение на парите, които са получавали определени сдружения, включително и Федерацията по ММА, по програма на Министерството за финансиране на различни проекти.

В крайна сметка Недков и други представители на Федерацията са влзезли в сградата и в кабинета на Кузманов, за да се срещнат с него. "Тези момчета зад мен са европейски, световни, балкански шампиони. Това са хора, с които трябва да се гордеем, а служебният кабинет и по-специално говорител Кутев, който цял живот е бил на държавна хранилка и е смукал от кръвчицата на български беден народ, се огледа в нашите 180 хиляди лева, с които 27 клуба в страната развиват дейност. Вместо всички да се гордеем с тези шампиони зад мен, ние сме принудени да се оправдаваме. Министър Кузманов потвърди, че Българската федерация по ММА е една от най-ниско финансираните. Тази година сме домакини на Световно първенство до 18 години и не сме получили една стотинка от държавата", каза той.

"Преди няколко седмици инициативен комитет издигна моята кандидатура за президент на България и от този момент започнаха атаките срещу мен. Това е един срамен опит за манипулиране на обществото. Дойдохме да попитаме министър Кузманов, след като разполага с цялата документация, дали потвърждава или се отрича от казаното от Кутев. Естествено, той каза, че не може да потвърди думите, защото документацията показва съвсем различни данни. БФ ММА взима по 180 хиляди лева на година, въпреки че е една от най-успешните федерации. 800 хиляди лева БФ ММА е получила целия период 7-годишен, откакто е лицензирана от ММС", допълни той. /БГНЕС