Анастасия Тараско, диетолог и ендокринолог изброи най-полезните зимни плодове в разговор с в. "Известия".
"Нека считаме за такива тези, които съдържат малко калории, много фибри и са богати на различни витамини и микроелементи. А горските плодове отговарят на всички тези изисквания. Затова препоръчвам редовно да се използват всякакви местни и вносни плодове: облепиха, боровинки, малини, касис и т.н. От предпочитаните методи за съхранението им най-предпочитан е методът на замразяване или щадящо сушене", казва Тараско.
"Тези плодове имат приблизително еднакъв състав", продължава специалистът. - Въглехидратите са представени от глюкоза, фруктоза, голям брой витамини: витамин С, група В, както и калий, магнезий, калций, цинк и други микроелементи".