„Нарисувани думи" разкрива магията на детските илюстрации от Обединеното кралство

10 илюстратора представят 10 книжки в изложбата „Нарисувани думи”. Нея може да намерите от днес до 12 май на шестия етаж в Националната галерия в София, предаде репортер на БГНЕС.

Експозицията показва работата на едни от най-известните съвременни илюстратори от Обединеното кралство, след които са Джил Колдър, Лора Карлин, Ребека Коб, Уилям Грил, Емили Хюз, Ясмин Исмаил и др.

„Всички автори са представени с по 3 илюстрации от детски книжки. Другото нещо, което е много любопитно е, че посетителите ще могат да разгледат на живо и самите книжки, към които са направени илюстрациите и да видят и другите илюстрации, които не са показани на таблата. Имаме и видеа, в които вървят интервюта със самите автори. В тях те разказват за това как са избрали професията илюстратор”, каза за БГНЕС уредникът в отдел „Образователни програми” на Националната галерия Сияна Минева.

Тя добави още, че след София изложбата ще бъде показана и в други градове на страната.

Гостуването на изложбата „Нарисувани думи“ в София е част от програмата, с която Британският съвет и Британското посолство отбелязват 80-годишнината от създаването на първия офис на Британския съвет в страната и 140 години от установяването на двустранни дипломатически отношения между България и Обединеното кралство. /БГНЕС