Народният театър в траур за Стефан Данаилов

Народният театър спусна траурен черен флаг пред централния си вход, скърбейки за Стефан Данаилов, предаде репортер на БГНЕС.

„Думите ги няма, за да изразим мъката от тази загуба...”, заявиха от първата ни сцена сутринта, когато бе оповестена тъжната вест за кончината на големия актьор, преподавател и политик.

Българският театър, кино, култура вече не са същите.

Стефан Данаилов, наричан Ламбо от приятели и колеги, Мастър от ученици, почина в 00.15 часа тази нощ след продължително и тежко боледуване, и въпреки всички усилия, положени от екипите на ВМА.

Почина легендата на българското кино Стефан Данаилов

Данаилов е легенда и в родното кино, и в театъра ни. Има над 150 роли в киното, театъра и телевизията, заслужил артист (1975) и народен артист (1983), дългогодишен преподавател по актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ, политик от БСП, министър на културата в правителството на Сергей Станишев от 17 август 2005 г. до 27 юли 2009 г., избиран е за народен представител 6 пъти.

Редица известни личности, актьори и политици изказаха съболезнования

Поклон пред светлата му памет!

Поклонението пред паметта на Стефан Данаилов ще се състои в понеделник, 2 декември, от 11:00 часа в Народния театър „Иван Вазов”. /БГНЕС