Наско Сираков: Не вярвам Михайлов да направи промяна с този Изпълком

Не вярвам Михайлов да направи промяна с този Изпълком. Това заяви мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков на пресконференция, на която бе представен новият Управителен съвет на „сините“ в състав Ивайло Ивков, Даниел Боримиров и Радослав Разпопов, предаде репортер на БГНЕС.

„С г-н Борисов, генералният ни спонсор, обсъждахме доста нашироко вижданията ни за управлението на футболен клуб Левски и стигнахме до единодушно решение, че този Управителен съвет ще трябва да бъде от хора, които 24 часа в денонощието и седем дни в седмицата мислят и работят само и единствено за футболен клуб Левски. Имам удоволствието, това не е пълният състав на Управителния състав – надяваме се, до месец-месец и половина да бъде допълнен“, започна той.

Наско Сираков.

„Вижте, аз не знам Даниел какво не е работил в клуба, така че горе-долу може да се каже, че сегашното му завръщане ще обедини почти всичко, каквото е вършил преди. Ние си представяме Даниел Боримиров като лицето на клуба, не само у нас и в чужбина. Разчитаме изключително много на връзките, които е изградил през годините и авторитета, който има в чужбина. Вече свърши една работа за Левски. Плюс това Дани е човек, който е свързан с най-големите успехи на клуба през този век. Изключително много разчитаме, че човек като него ще намери начин да предаде от това желание и този хъс, с който той защитаваше цветовете на „синята“ фланелка на сегашните футболисти“, продължи той по отношение на ролята на Даниел Боримиров в клуба.

Сираков коментира и въпроса със зимната селекция в клуба. „При всички положения ще искаме на Нова година да подобрим материала в първия отбор. Разбира се, ако някой очаква някакви грандиозни селекции по 7-8 човека, което се правеше години наред, и бе една от причините да сме на това дередже, този филм приключи. Максимумът, който можем да дадем на Нова година, е 2-3 човека. Бъдещите нови попълнения на Левски ще бъдат избирани много внимателно, ще бъдат обсъдени с нашия генерален спонсор, те също са запознати със ситуацията, но не сме го намерили още. Следващите три месеца ще работим по тези въпроси“.

Сираков коментира конгреса на БФС по време на пресконференция на стадион "Георги Аспарухов", на която бе представен новият Управителен съвет на Левски в състав Иво Ивков (изпълнителен директор), Даниел Боримиров и Радослав Разпопов. „Идеята на този Управителен съвет, това е първата им задача – да мислят как да се участва в подобряването финансовото състояние на клуба. Заставам 100 процента зад решението си, а въпроси ако имате за конгреса, вече ще ги отправяте към Боби Михайлов и новия Изпълком. Да, много неща не ми харесаха, особено съставът на новия Изпълком. Надявам се обаче наистина, аз съм и съм го заявявал винаги, че съм за сериозна промяна във футбола, но трябва да я направи Боби Михайлов. С този Изпълком не вярвам как ще го направи, вече не вярвам", коментира мажоритарният собственик на столичани, който отказа допълнителен коментар какво точно го е разочаровало в състава на Изпълкома.

"Предлагам да се даде възможност на Боби, който лично на мен ми обеща, че ще има сериозни промени в работата на Футболния съюз, надявам се да го видя и наистина да не ме накара да съжалявам за подкрепата ми. Шегувам се, пак ще го подкрепя, по простата причина, че сме прекалено близки приятели. Наистина този път се надявам и вярвам, че той ще намери сила и енергия в себе си да промени нещата в българския футбол, защото българският футбол има нужда от крещящ рестарт, тъй като няма време за губене".

„Искам да кажа, че ние сме пред завършване – надявам се, следващите десет дни да отворим ваксинационен център на „Георги Аспарухов“, така че наши привърженици и хора от района да могат да се ваксинират. Трябва сериозно да се помисли сериозно за хора, които са ваксинирани и прекарали тази болест, да посещават стадионите. Надявам се, че е обмислено от хората, които взимат тези решения. Виждаме как е навсякъде по света. Апелирам към властите да преосмислят това свое решение. Това е на открито, виждате какво е времето, а нашите привърженици през изминалата година доказаха, че са може би най-дисциплинираните по отношение на мерките. Трябва да се мисли в тази насока – всеки мач, в който Левски играе пред празни трибуни, ни носи загуба от 100 000 лв, това продължава вече година и половина“, завърши мажоритарният собственик на „сините“ по отношение на Заповедта на здравния министър за забрана на публиката по спортни стадиони на открито и закрито. /БГНЕС