Навални ще си пуска мустаци в затвора – от скука

От няколко месеца Алексей Навални излежава присъда в затвора във Владимирска област по така нареченото "дело Ив Роше". 44-годишният опозиционер не контактува с почитателите в социалните мрежи, но общува с близки „по старомоден начин“ - изпраща писма и телеграми.

44-годишната съпруга на политика Юлия Навални показа последната телеграма от съпруга си, която той й изпрати в отговор на нейна телеграма. „Става скучно”, пише опозиционерът и иска съвет какви мустаци да си пусне, съобщи онлайн изданието „Сплетник”.

В телеграмата си опозиционерът се обръща по обичайния си начин - с ирония и хумор. Очевидно, Навални продължава да поддържа добро настроение и позитивно отношение, независимо от всичко:

„Мисля да си пусна мустаци. Моля, посъветвай какви: като на „Бисти Бойс” от видеото „Саботаж” или като пичовете от групата "Сябри". Не предлагай малки и квадратни. Няма да ме устроят. Обичам те”, гласи текстът, който Юлия разпространи. Идеята обаче явно не й харесва, защото лаконичният й отговор гласи: "Да не си посмял!"

Юлия вече успя да види съпруга си на свиждане, която нарече най-доброто в живота си.

БГНЕС напомня, че в затвора Алексей Навални обяви 23-дневна гладна стачка. Здравословното състояние на политика се влоши значително, но му беше отказана медицинска помощ. След голям обществен отклик Алексей успя да постигне целта си - позволено бе да го прогледат лекари, на които напълно се доверява, както самият той каза. Сега опозиционерът продължава да се възстановява и върви към поправяне.

Очаква се Алексей Навални да бъде освободен през лятото на 2023 година. Той обаче заяви, че е станал подсъдим по ново наказателно дело - обвинен е в обида на съдия, създаване на организация с нестопанска цел и присвояване на средства. Коментарът му пак бе в неговия остроумен и ироничен стил:

„Моят мощен престъпен синдикат се разраства. Извършвам все повече престъпления. Все повече разследващи са заети с мен, а не с такива глупости като убийства, грабежи и отвличания. Смятахме, че заради тях са ни необходими Главното следствено управление и неговите „следователи по особено важни дела. Като цяло съм гений и кукловод на подземния свят. Професор Навариарти”, написа Алексей. /БГНЕС

Владимир / Русия