Риба тон – Тя е една от най-масово консумираните риби в цял свят и… попада в рисковата група. Особено прекалената употреба на бяла риба тон може да доведе до отрицателен ефект върху развитието на нервната система при децата и бебетата, още докато са в утробите на майките си. Гъби – Някои видове, които се срещат в природата, може да предизвикат отравяне и дори да доведат до смърт. Някои гъби, които можете да откриете дори в собствената си градина, са способни да предизвикат халюциногенен ефект, а други могат да причинят много по-сериозни увреждания или дори смърт. Важно е да не ядете гъби, за които не сте сигурни, че са безопасни. Фъстъци – Една от основните причини за смърт, причинена от хранителна алергия, е алергията към фъстъци. Според публикация на „Тайм”, за периода 1997 – 2000 г. алергията, предизвикана у децата от фъстъци, се среща два пъти по-често. Яйца – Яйцата са основен хранителен продукт за много хора, но според здравните експерти, често избухването на салмонелоза е свързано именно с консумацията на яйца. При неправилна употреба на този продукт предизвиканата от бактерията на салмонелата инфекция може да се предава от човек на човек. Затова яйцата трябва да се съхраняват в хладилник и да се приготвят правилно. Основно правило е да се избягват храни, които съдържат сурови яйца. Лесен тест може да ви подскаже дали яйцата са пресни. Пуснете яйцето в съд с вода и ако легне на дъното, значи е прясно, а ако изплува, по-добре да го изхвърлите.