Най-популярните съобщения в Туитър през 2020

Последното съобщение от акаунта на Чадуик Боузмън, съобщаващо за смъртта му, е най-популярната публикация в Tуитър за 2020 г., според „Variety”.

Звездата от „Черната пантера” почина на 28 август на 43-годишна възраст от рак на дебелото черво. Публикацията (към 9 декември) има 2,1 милиона ретуита и е цитирана 924 500 пъти от потребителите, под нея са регистрирани 165 000 коментара и 7,5 милиона харесвания. На второ място в социалната мрежа е съобщението за смъртта на баскетболиста Коби Брайънт, който загина в самолетна катастрофа през януари.

Коби загина при хеликоптерна катастрофа на 26 януари.

На трето място е съобщението на Барак Обама, в което се изразява съболезнования към семейството на загиналия Коби Брайънт. Tуитър изготви списък с хората, които са били най-обсъждани от потребителите. На първо място се класира Доналд Тръмп, втора позиция заема Джо Байдън, а на трето място е Джордж Флойд.

Най-популярният хаштаг през 2020 г. след # COVID19 е #BlackLivesMatter във връзка с убийството на афроамериканеца Джордж Флойд от полицията в Минеаполис. /БГНЕС