Най-религиозните кинозвезди

На пръв поглед е трудно да свържем образите на звездите от киното и шоубизнеса с религиозна тематика и храмове, но за някои от тях религията не е просто дума. Представяме ви най-религиозните звезди:

1. Орландо Блум – актьорът приема будизма на 19 години след травма на гръбначния стълб. Приятел го посвещава в тайните на източната философия и му обяснява основите на тази религия. Посещение в будистки манастир възхитило бъдещият актьор и променило живота му завинаги. Орландо Блум твърди, че вярата му помага да определя жизнените си приоритети и да намира вътрешна хармония. Будизмът помага на актьора в кариерата, дава му възможност да израсте духовно и го предпазва от „звездомания". 2. Марк Уолбърг – в младите си години актьорът води бурен нощен живот, но в зряла възраст става ревностен католик и примерен баща. В интервю звездата признава, че религията се е превърнала за него в неотменна част от живота. Той ежедневно чете молитви и преди да приеме роля се съветва със своя изповедник и духовен наставник.

3. Том Круз – през 90-те години Том Круз става активист на сциентоложкото движение. С тази религия го запознава първата му съпруга, Мими Роджърс. През 2016 г. той продава жилището си в САЩ и купува имот във Великобритания с цел да създаде сциентоложка църква в Европа. 4. Дензъл Уошингтън – актьорът се ражда в семейство на свещеник и всеки ден намира време да прочете нещо от Библията. Той е предан последовател на Петдесятната Божия църква. В младостта си се замисля дали самият той да не стане свещеник като баща си, но избира актьорското поприще, за да може да проповядва на милиони хора по света.

5. Аштън Кътчър – бившата му съпруга Деми Мур го запознала с Кабала. Кътчър разказва, че религията му помага да намери изход от трудни ситуации, както и отговорите на важни въпроси. Той от своя страна запознал новата си жена Мила Кунис с кабалистичното учение. 6. Иля Любимов – до 28 години руският актьор бил далеч от религията, водел разгулен живот, изпълнен със случайни връзки и алкохолни запои. Приел светото кръщение в православната църква от любопитство, но имал възможност да се запознае с Бог и това променило живота му. Повярвал, че любовта не дава повод за интимна близост преди брака и със съпругата му - актрисата Екатерина Вилкова познали прелестите на пълноценните интимни отношения едва след сватбата. /БГНЕС