Найденов: Божков е сериен изнасилвач, той е в черния списък на САЩ и ЕС

Васил Божков е най-големият сериен изнасилвач в държавата, включително на непълнолетни. Това каза пред бТВ Цветомир Найденов, който е съдружник с Божков в Еврофутбол от 1993 г.

Цветомир Найденов разказа, че познава издирвания бизнесмен от 1990 г., а през 1993 г. стават съдружници. Твърди, че през последните 20 години почти всички шефове на Комисията по хазарта редовно са посещавали офиса на „Нове холдинг“. Изключение правели само Мария Филипова и Калоян Кръстев. Найденов съобщи още, че Божков контролира напълно Комисията по хазарта и единственото нещо, което му е в главата е да бъде пълен монополист. След като ни заплаши на 12 юни 2019 г. с убийство мен и брат ми, решихме, че така повече не може. Първото нещо, което направихме, беше да си гарантираме сигурността – на нас, децата и баща ни, каза още Найденов. Той призова разследващите да си зададат въпроса за атентата срещу Манол Велев, когато вътрешен министър беше Румен Петков. Найденов съобщи, че от 15 дни се извършва „петата по мощ в историята на интернет кибератака срещу Ефбет“.

„Знаете ли кой е шеф в ГДБОП на звеното за киберпрестъпност? Явор Колев. Същият е член на Комисията по хазарта от 20 години. Ще си помисля дали там да подам сигнал. Това съм го направил в Специализираната прокуратура“, каза още Найденов. По отношение на това, къде се намира Васил Божков, той заяви следното: Когато ви каже на Балканите, значи е на Филипините. Когато ви каже, че е на половин час, значи се намира на 10 часа разстояние. Васил Божков е в черния списък на САЩ и ЕС и той не може да работи там. Поканете американския посланик и Иван Костов, за за ви разкажат, добави още Найденов. Васил Божков е в неизвестност от няколко дни, издирван е с международна заповед за арест. Повдигнати са му 7 обвинения – за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, както и за подбудителство и престъпление по служба. /БГНЕС