НБА ще проведе конферентен разговор за COVID-19

Комисионерът на НБА Адам Силвър и изпълнителния директор на Съюза на играчите – Мишел Робъртс, ще проведат конферентен разговор в петък, а лигата ще се опита да достигне до решение за евентуално подновяване на сезона, предаде ESPN.

Утре Националната баскетболна асоциация ще проведе разговор с играчите относно евентуалното подновяване на редовния сезон.

Разговорът между Силвър и изпълнителния директор на Съюза на играчите Робъртс е възможност за баскетболистите да споделят своите опасения и да попитат шефовете в НБА относно това как може сезонът да бъде рестартиран. Националната баскетболна асоциация е преустановена от средата на март и бе първата американска лига, която спря временно кампанията, последвана от останалите спортове на територията на САЩ. От тогава насам, НБА търси начини за възобновяване на редовния сезон. Петък ще отбележи първият ден, в който тимовете от лигата ще могат да отворят тренировъчните си зали за ограничени тренировки, които ще се проведат при строги предпазни протоколи. Няколко отбора, сред които Портланд Трейлблейзърс, Денвър Нъгетс и Кливланд Кавалиърс, вече индикираха, че възнамеряват да се възползват от зелената светлина за завръщане към тренировки, но много от организациите споделиха, че смятат да изчакат. Старши треньорът на Ел Ей Лейкърс Франк Вогел каза в сряда, че не бърза да отваря отново тренировъчната база на тима Ел Сегундо, вярвайки, че всяко едно подновяване на НБА е все още далечна перспектива. „Има състезателен балансов елемент в това, за който аз не съм особено загрижен. Мисля, че все още сме далеч от подновяване на сезона“, каза той. Собственикът на Далас Маверикс Марк Кюбан също изрази опасенията си от евентуално завръщане в залите, докато все още има такава несигурност относно тестването на асимптоматични лица за коронавирус. „Дори да опитаме и да вземем всички различни превантивни мерки, просто не си струва – особено, когато нашите играчи поддържат форма и излизат навън, тренират стрелбата си и се упражняват по различни начини. Не мисля, че си струва риска“, сподели той за подкаста на The Athletic – 77 minutes in Heaven. /БГНЕС