Не яжте черен шоколад на гладно

Диетологът Яна Гришина разказа пред руски медии защо е желателно да включим натуралния шоколад в ежедневното си меню.

Тя отбеляза, че за черен/натурален шоколад се смята този, който съдържа поне 55% натурално какао, докато съдържанието му в млечния шоколад е едва между 25-35%.

"Основната разлика при черния шоколад е, че той съдържа по-малко захар и много повече полезни антиоксиданти. Повечето от калориите в черния шоколад се получават от мазнините, а не от въглехидратите, както при млечния шоколад. Натуралният шоколад е отличен източник на желязо, магнезий, мед, манган и други минерали, а освен това бързо подобрява настроението", каза диетологът.

Гришина добави, че на ден могат да се консумират около 20-30 грама черен шоколад.

„Въпреки това не бива да ядете шоколада на гладно, по добре е да го консумирате като следобедна закуска", съветва специалистът. /БГНЕС

Тагове: