Неделев: Единият клуб ми показа, че няма нужда от мен

Единият клуб ми показа, че няма нужда от мен. Това заяви новото попълнение на Лудогорец Тодор Неделев, който днес бе официално представен като играч на шампионите след изненадващия си трансфер от Ботев Пд. Българският национал позира с фланелка на „орлите“, като в Разград той ще играе с номер 88. Фланелката му бе връчена от техническия директор на "зелените" Козмин Моци.

„Тук е моментът да благодаря на Лудогорец за прекрасното отношение и професионализма. Видях, че имат желание да ме привлекат. Тук съм да помогна на Лудогорец да станем шампиони и да изпитаме емоцията с големите мачове, в които тимът играе“, започна Неделев и продължи: „Искам да кажа нещо като човек, който може да оценява подкрепата. Поклон пред феновете на Ботев. Подкрепата им през тези години беше невероятна и всичко, което съм правил в Ботев, е било за тях“.

Тодор Неделев.

Неделев коментира и разликата между Лудогорец и Ботев по отношение на него: „Имаше два клуба – единият ми показа, че няма нужда от мен, а другият ми показа, че ме иска в редиците си. Всеки футболист, който не е желан в един отбор, ще отиде в отбор, където е желан и уважаван. В личен план пожелавам здраве на всички, пожелавам си да имам големи успехи с Лудогорец. Всички знаят какво умея и ще се постарая да го показвам във всеки мач. Аз просто вътрешно почувствах, че бях нежелан. При оставащ договор от 3 месеца, не може никой от клуба да не ме потърси и да очакват в последния момент да се съглася на нов договор. Аз излязох с гордо вдигната глава и им казах каква е ситуацията, като се надявам те да ми повярват, защото аз никога не бих ги излъгал“, допълни родният национал по отношение на раздялата си с Ботев.

Неделев отново акцентира върху подкрепата от Лудогорец при избора да продължи кариерата си в Разград и отказа да навлиза в подробности относно казаното от собственика на Ботев Пд Антон Зингаревич по негов адрес. Руският бизнесмен заяви, че е загубил уважение към играта и сподели, че Неделев не се е поколебал да избере трансфер. „Не мога да кажа, мисля, че 3-4 пъти съм имал оферти от Лудогорец. Клубът не се отказа от мен, въпреки тежкия инцидент. Те показаха подкрепата и уважението си към мен и аз го оценявам. Не искам да навлизам в подробности. Г-н Зингаревич е казал неговата гледна точка, това е мнението му. Аз съм футболист на Лудогорец и се фокусирам върху Лудогорец и изявите му в първенството и в Европа“.

Нормално е, след толкова години в един и същи отбор, но аз съм професионален футболист. В големите първенства се случват големи трансфери в последните дни. Сега съм фокусиран изцяло върху играта ми и представянето на Лудогорец. Пак казвам, че ще има фенове, които няма да са доволни и ще ме наричат предател. Аз излязох пред феновете и казах моята гледна точка, но всеки си има мнение и може да мисли каквото иска“.

Бившият играч на Ботев говори и за това, че ще играе със свои съотборници в националния отбор - Кирил Десподов и Антон Недялков. "Ние от много години се познаваме, играем заедно с националния отбор. Те ме приобщават в обстановката. Отношението от футболисти и ръководство е прекрасно и мога само да им благодаря и мога да се радвам, че имам приятели в този отбор. Още тогава като футболист на Ботев съжалявах, че не можахме да им вземем точки, но ние ще направим всичко възможно до края да спечелим мачовете си и да станем шампиони. Не мисля, че ще бъде трудно, защото отново ще съм в България и само ще съм сменил отбора. Трябва да се адаптирам по най-бързия начин и да давам всичко от себе си“.

Винаги съм имал желание да стана шампион на България. Мисля, че Лудогорец, който в последните 11 години е най-добрият отбор в България и има 11 титли. това може само да ме мобилизира да спечелим титлата и да запиша името си със златни букви в историята на Лудогорец. В личен план искам всяка година да бъдем шампиони и да играем европейски мачове. Надявам се още в неделя да покажа какво мога и да покажа на всички в Лудогорец, че не са сгрешили да ме привлекат. Вече не трябва мен да питате какво се случва в Ботев. Тези въпроси трябва да бъдат към шефовете и ръководителите на Ботев. Всички знаят, че любимият ми номер е осми. В Лудогорец вече имат футболист с номер осми. Аз знам, че Вандерсон е играл с този номер и се надявам да го задмина по успехи с Лудогорец“, завърши Неделев.

Техническият директор на Лудогорец Козмин Моци също изрази задоволството си от постигнатата сделка. „Благодаря на Тошко, че реши да подпише с Лудогорец. За съжаление, той не хвана мачове в Европа с Лудогорец, но се надявам, че след тежкия цикъл с мачове през всеки 3 дни, е време за нова битка, в която да станем шампиони. Сигурен съм, че с подкрепата на Тошко и на нашите фенове, на 7 юни, когато свършваме първенството, с помощта на феновете и футболистите, Лудогорец ще е шампион и ще играе в евротурнирите. Още когато бях футболист, ако можех, бих го взел да играе при мен. Всичко около този трансфер бе доста тежко. Знам какво значи Ботев Пловдив за Тошко и мога да кажа само, че съм горд, че той в този момент е тук", каза той.

Козмин Моци.

Бившият защитник на разградчани не бе категоричен дали Неделев ще дебютира за тима още в неделя при домакинството на Пирин. „Имаме доста проблеми с контузени и мисля, че той има огромен шанс да покаже класата си още в неделя и да помогне да спечелим трите точки. Напрежение в отбора няма. Момчетата се подготвят добре. Аз казах, че ще ни чака тежка битка до края на първенството. Всяка година има такава битка и се надявам и тази година ние да успеем да вдигнем купата".

На въпрос дали преговорите с Ботев или тези с Тодор Неделев са били по тежки, Моци отговори: „С Ботев бе по-лесно, отколкото с Тошко. Аз цена не мога да ви кажа. Взехме добър футболист не за някаква огромна сума. Той има много качества, така че ако му кажа само едно, няма да е коректно към него. По-добре да оставя той да говори или треньорите. Още когато направихме трансфера казах, че той е един от най-добрите футболисти, срещу които аз съм играл“, добави Моци. /БГНЕС