Неделина Неделчева е новата Царица Роза

Неделина Неделчева е 56-ата Царица Роза на Казанлък, предаде кореспондентът на БГНЕС от града. Абитуриентките, заели първите три места бяха избрани измежду повече от 20 претендентки за короната.

Изненада за публиката и за победителката тази година е, че тя получава правото на участие в конкурса за красота „Мис България“. Победителката ще получи още традиционното пътуване до Япония, както и участие в годишната среща на Индийската асоциация за етерични масла в Ню Делхи и пътуване до Дубай, осигурено от един от спонсорите на конкурса. През предстоящата година тя ще бъде посланик на Казанлък на изложения и борси по целия свят.

По традиция журито в конкурса “Царица Роза” се избира непосредствено преди събитието. Тази година председател беше бригаден генерал Маргарит Михайлов, командир на 61 Стрямска механизирана бригада. Членове на журито председателят на Районния съд в Казанлък съдия Михаил Михайлов, началникът на местното Районно управление гл. инспектор Андреан Аврамов, началникът на Районната служба по пожарна безопасност и защита на населението гл. инспектор Станимир Тончев, както и притежателят на конкурса „Мис България“ и носител на титлата Супермодел на България през 1993 година Ирина Папазова и Елена Кристиано, която над 30 години управлява една от най-големите козметични компании в страната Christian of Roma. По традиция в състава на журито е и посланика на Япония в България, който тази година беше представляван от културното аташе в Посолството на Япония Кенто Мераки.

Поздрав отправиха кметът Галина Стоянова и инж. Николай Ибушев, изпълнителен директор на оръжейния завод „Арсенал“ АД, който е генерален спонсор на Празника на розата. Изборът на Царица Роза постави началото на празничната програма, която продължава до 2 юни./БГНЕС