Нефтохимик е на крачка от третата си поредна титла след нов успех над Хебър

Отборът на Нефтохимик (Бургас) 2010 се доближи на победа от защита на титлата си в Суперлигата по волейбол при мъжете. Действащият двукратен шампион на България надигра отново като гост победителя в редовния сезон и носител на Купата на България Хебър с категоричното 3:0 гейма – в отделните части (29:27, 25:16, 25:22), играна в зала „Васил Левски“ в Пазарджик.

Нефтохимик е на успех от трета поредна титла в Суперлигата, след като победи с класическото 3:0 Хебър в Пазарджик (в първия двубой бургазлии надделяха след 3:1).

Първата част между двата състава бе равностойна, като премина през няколко смени на водачеството, но в крайна сметка бургазлии взеха гейма след грешка от сервис на домакините и блок на Теодор Тодоров. Във втория възпитаниците на Николай Желязков бяха далеч по-убедителни и спечелиха след 25:16, а в третата устояха на натиска на Хебър, който изравни в края от 22:17 до 22:22, за да запише втори последователен успех над играчите на Атанас Петров. Предстоят два двубоя на 22 и 23 април в зала „Младост“ в Бургас, където действащият шампион ще се опита да реши всичко в своя полза и да постигне своята трета последователна титла след успехите си през 2017 и 2018 съответно над ЦСКА и Монтана. /БГНЕС