Неймар е поискал да си тръгне от Пари Сен Жермен

Неймар е информирал ръководството на Пари Сен Жермен, че иска да напусне клуба това лято, съобщиха медиите във Франция. Нападателят е устремен към завръщане в Барселона, шест години след като си тръгна от „Камп Ноу“ в посока френската столица.


Френското издание L’Equipe предаде, че желанието на бразилеца да напусне шампиона на Лига 1 е заради това, че привърженици на парижани са поискали от него да си тръгне пред дома му през май. Фактор в решението му е и искането да се върне в Барселона, където прекара четири години между 2013 и 2017. L’Equipe добави, че каталунците се интересуват от 31-годишния футболист, противно на информациите от Испания.

ПСЖ възнамерявал да се раздели с Неймар това лято, независимо че му остават още четири години до края на договора, който е на стойност 25 млн. паунда годишно, но решили да го задържат поради несигурността около бъдещето на Килиан Мбапе. Въпреки че има интерес и от двете страни Неймар да се върне в Барселона, до сделка трудно ще се стигне предвид финансовите проблеми на „блаугранас“.

Неймар има 118 гола и 77 асистенции в 173 мача по време на шестгодишния си престой в ПСЖ. Той вкара два пъти и даде асистенция срещу Чонбук при завръщането си от контузия в контролата, спечелена от френския шампион с 3:0. /БГНЕС

Категории: