Неизвестни досега кадри в документален филм за Чарли Чаплин

Каналът на Showtime в YouTube излъчи трейлър на документалния филм "Истинският Чарли Чаплин" за живота и кариерата на звездата на нямото кино, пише РИА Новости.

Лентата е създадена от Питър Мидълтън и Джеймс Спини, режисирали „Бележки за слепотата“(2016) и е продуцирана от Бен Лимбърг.

Филмът за Чаплин включва непубликувани материали от личния и професионален архив на актьора, включително невиждани досега записи, откъси от филми с участието на известния комик, както и кадри зад кулисите. Филмът разказва за бягството на младия Чаплин от бедните квартали на викториански Лондон и превръщането му в холивудска суперзвезда, както и се опитва да даде отговор на въпроса: Кой бе истинският Чарли Чаплин?

Документалният филм е прожектиран на няколко големи филмови фестивала, включително в Лондон, Цюрих, на Международния филмов фестивал в Хамптън и Телурайд (и двата в Съединените щати). Лентата получи и три номинации за „Наградата за избор на критиците за най-добър документален филм“ (церемонията ще се проведе на 9 януари 2022 г.).

Премиерата на филма за Чарли Чаплин ще бъде излъчена в избрани американски кина на 19 ноември, а след това ще се излъчва по Showtime от 11 декември. / БГНЕС