Нетфликс ще прави сериал за Покемон

Нов сериал за Покемон е в ранна разработка в Нетфликс, научи „Variety“ от източници.

Тъй като проектът все още е в първите си дни, няма подробности за сюжета. Източници обаче казват, че Джо Хендерсън е привлечен за сценарист и изпълнителен продуцент. В момента Хендерсън е ко-сценарист и изпълнителен продуцент на популярния сериал на Нетфликс „Луцифер“, който се готви да излъчи шестия си и последен сезон.

Източници също казват, че проектът ще бъде сериал, подобен по сюжет на филма „Pokemon: Детектив Пикачу“ с участието на Райън Рейнолдс и Джъстис Смит, който излезе през 2019 г.

Ходът за разработване на оригинална продукция на Нетфлик за Покемон идва, тъй като стрийминг компанията се превърна в дом на множество съществуващи шоута за Покеман, като „Pokemon: Indigo League“ и „Pokemon Journeys“. Нетфликс преминава и към повече адаптации на аниме заглавия, като предстоящите „Cowboy Bebop“ и „One Piece“. Преди това компанията пусна „Death Note“ през 2017 г.

В допълнение към работата си по „Луцифер“, Хендерсън в момента разработва серийна адаптация на комикса „Shadecraft“ в Нетфликс, която беше обявена през март.

Хендерсън е известен и с работата си по продукции като „11.22.63“ в Hulu и „Graceland“ и „White Collar“ в USA Network.

Поредицата за Покемон като цяло се превърна в световен феномен от първото стартиране през 1995 г. Сега тя включва множество телевизионни предавания, филми, видео игри, книги, комикси и много други. „Pokemon: Детектив Пикачу“ се оказа успешен в бокс офиса след излизането си. Филмът спечели над 430 милиона долара в целия свят при отчетен бюджет от 150 милиона долара. /БГНЕС