Нетс загубиха от 76-ърс при завръщането на Симънс във Фили

Филаделфия 76-ърс надви Бруклин Нетс със 115:106 у дома в пореден мач от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация (НБА). Двубоят бе и първи за гарда на „мрежите“ Бен Симънс в залата на Фили след трейда в посока Бруклин.

Симънс, който бе бурно освиркван от привържениците на Филаделфия, се отчете с дабъл-дабъл – 11 точки и 11 асистенции, към които добави седем борби, три кражби и три чадъра. Над всички за Нетс бе Кайри Ървинг с 23 пункта, а 20 добави Кевин Дюрант, но усилията им се оказаха недостатъчни за победа, въпреки че още трима баскетболисти на тима преминаха границата от десет точки – Ройс О‘Нийл, Ник Клакстън и Сет Къри.

Бен Симънс (л).

От своя страна домакините, които бяха без Джоел Ембийд и Джеймс Хардън, бяха вдъхновени от Тобайъс Харис и Де‘Антъни Мелтън, които се отчетоха съответно с 24 и 22 точки за успеха. 16 добави Шейк Милтън, а от пейката с голям принос бяха Пол Рийд и Жорж Нианг – Рийд завърши с дабъл-дабъл от 19 точки и 10 борби, докато Нианг приключи с 16 пункта.

В класирането на Източната конференция Фили е седми с положителен баланс от 9-8, докато Бруклин е десети с 8-10. За Нетс предстоят още две гостувания – на Торонто Раптърс в сряда, и на Индиана Пейсърс два дни по-късно, докато 76-ърс ще бъдат отново без Ембийд за визитата на Шарлът Хорнетс в сряда.

Останалите резултати:

Мемфис Гризлис – Сакраменто Кингс 109:113

Денвър Нъгетс – Детройт Пистънс 108:110

Финикс Сънс – Ел Ей Лейкърс 115:105. /БГНЕС