Неудържим Гнабри поведе Байерн към разгром над Тотнъм

Отборът на Байерн Мюнхен надигра Тотнъм с гръмкото 7:2 на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“ в двубой от група В на Шампионската лига.

„Шпорите“ стартираха вдъхновено срещата и поведоха след гол на Хюн-Мин Сон в 12-та минута. Само три по-късно обаче баварците възстановиха равенството след отличен изстрел на Джошуа Кимих, който не остави шансове на Юго Лорис. Домакините бяха по-активният отбор на терена в следващите минути и пропуски на Хари Кейн и Танги Ндомбеле лишиха тима от заслужен аванс. Гостите, водени от Нико Ковач, постепенно изравниха играта и в заключителните мигове на първата част Роберт Левандовски реализира дежурното си попадение, за да даде важен аванс за германския шампион преди почивката.

След нея на терена имаше само един отбор, а Серж Гнабри открадна шоуто с четири гола. Бързоногото крило вкара на два пъти – първо с десния, а после и с левия крак в рамките на две минутки, за да осигури комфортен аванс на мюнхенци, преди Кейн да върне надеждите на Маурисио Почетино и компания след точно изпълнена дузпа. Преди това главният съдия на срещата Клеман Тюрпен се консултира с ВАР, за да се увери в решението си. Малко след това френският арбитър отново се допита до системата за видеоповторение, но не посочи бялата точка след съмнения за нарушение срещу „виновника“ за дузпата на Тотнъм по-рано Кингсли Коман.

„Шпорите“ се активизираха след второто си попадение и Кристиан Ериксен, който се появи като резерва, отправи опасен удар към вратата на Байерн, спасен от Мануел Нойер. Това, като че ли, се оказа и последният хубав момент в мача за домакините, които се сринаха в последния четвърт час и допуснаха нови три гола в мрежата си. Първо Гнабри оформи хеттрика си след отлично дълго подаване на Тиаго Алкантара, а Левандовски вкара за втори път след асистенция на Филипе Коутиньо. Това не беше всичко, след като Гнабри се разписа за крайното 7:2.

Това беше втората най-голяма победа като гост на Байерн в Шампионската лига, като през 2014 тимът не остави шансове на Рома, надигравайки го със 7:1 насред „Олимпико“. Баварският колос е вече с две победи след първите си две срещи в групата, докато лондончани остават без успех след равенството си на старта с Олимпиакос. Гръцкият тим отстъпи на Цървена звезда в Белград с 1:3 и така, също подобно на Тотнъм, остава с една точка. В следващия кръг Байерн гостува на Олимпиакос, а Тотнъм приема у дома Цървена звезда.

Ето и всички останали срещи от тази вечер: Група A: Реал Мадрид – Брюж 2:2 Галатасарай – ПСЖ 0:1 Група C: Аталанта – Шахтьор Донецк 1:2 Манчестър Сити – Динамо Загреб 2:0 Група D: Ювентус – Байер Леверкузен 3:0 Локомотив Москва – Атлетико Мадрид 0:2. /БГНЕС