Невероятно: Ливърпул излъга Тотнъм с автогол в последната минута

Ливръпул за пореден път доказа през този сезон, че е достатъчно силен за титлата и именно подобни победи в края натежават в края на сезона.

Ливърпул откри резултата в 16-та минута с попадение на Роберто Фирмино с глава. Бразилецът получи перфектно центриране от Андрю Робъртсън и вклинен между двамата централни защитници на Тотнъм прати топката неспасяемо за Лорис - 1:0. Отговорът на Тотнъм дойде чак в 70-та минута. "Шпорите" пробиха левия фланг на отбраната и Кристиян Ериксен пусна тънък пас във вратарското наказателно поле, където бързият Лукас Моура изпревари Алисон, за да изравни резултата - 1:1.

Тъкмо, когато всички си мислеха, че срещата ще завърши наравно дойде и най-важният момент в мача. Александър-Арнолд центрира от крилото към Мохамед Салах, който отигра с глава по диагонала. Лорис боксира топката в тялото на Алдервейрелд и тя влезе в мрежата, за да оформи крайния резултат - 2:1 за "червените".

Така Ливърпул отново изпревари Манчестър Сити на върха във Висшата лига и с актив от 79 точки заема първо място. Предимството все още е за "гражданите", които изостават с две точки, но имат и мач по-малко. /БГНЕС