Невяна Владинова: Конкуренцията не ни плаши, всеки знае, че сме претенденти за медалите

Невяна Владинова ще изведе национания отбор индивидуално като капитан. Тя не се съмнява, че и през тази година ще видим български гимнастички на почетната стълбичка.

Капитанът на ансамбъла по художествена гимнастика Симона Дянкова и капитанът на националния отбор индивидуално Невяна Владинова се надяват да оправдаят очакванията на българската публика на Световната купа в София (12-14.04), предаде репортер на БГНЕС. Дянкова обясни, че новото попълнение Ерика Зафирова се вписва много добре в отбора и с нея състава ансамбълът отново ще гони високи цели в София.

"Много съм щастлива. Това ми е любимото състезания, всеки го знае. Много съм мотивирана и се надявам да се представя по най-добрия начин. Треньорката избира в коя купа коя състезателка да участва в зависимост от това кой в каква форма се намира. Вече се знае, че като излезе българка е претендентка за медалите и конкуренцията се плаши. За момента най-изработено е съчетанието ми с топка, но след още малко време се надявам и другите елементи да компенсират", заяви пред медиите Невяна Владинова - капитан на нац. отбор индивидуално.

Легендата Мария Гигова очаква много интресно състезание в София, където ще очакваме елита на художествената гимнастика.

"Много си харесваме новите композиции - различни и оригинални са. Надявам се да се харесат и на световната публика. Композициите ни са сложни, но мисля, че вече започнаха да се получават. Ще ги изпипаме до състезанието. Гледахме конкуренцията - всички са много напреднали и ще бъде тежко. Дано да сме здрави, да тренираме нормално и всичко да е наред. Ерика Зафирова бързо се вписа в отбора и се справя добре. Отново сме силен състав, въпреки че сменихме основен състезател (Елена Бинева; б.а.). Надявам се да се представим добре и ще се получат нещата", каза капитана на ансамбъла Симона Дянкова.

"Тази година Световната купа в София се очертава като много силна. Всички са подготвили много силни програми и няма да има слаб състезател. Нашите гимнастички не отстъпват на конкуренцията. Вече успяха да премерят сили с някои от конкурентките си. Важното е да знаят, че това, което за вложили в подготовката се оценява. Доказахме се като невероятен организатор със Световното първенство и не се съмнявам, че и Световната купа ще бъде на много високо ниво," заяви легендата на българската гимнастика и почетен президент на федерацията Мария Гигова. /БГНЕС