Неймар отново спаси ПСЖ с късен гол

Отборът на Пари Сен Жермен постигна нов късен драматичен успех във френската Лига 1, след като надигра при гостуването си Лион с 1:0 в последен мач от шестия кръг.

Неймар отново показа колко важен е за ПСЖ, след като донесе втори последователен успех за шампионите в края на мача в Лига 1.

Единственото попадение в срещата падна в 87-та минута, когато бразилската звезда на шампионите Неймар получи асистенция от Анхел Ди Мария и въпреки че беше заобиколен от четирима защитници на противника, успя да намери път към вратата на Антони Лопес. Гостите имаха предимство по отношение владение на топката и точните удари, но трябваше да чакат до заключителните минути, за да се поздравят с трите точки. Неймар отново се оказа спасителят на тима, след като в миналия кръг негов акробатичен изстрел донесе успеха у дома срещу Страсбург в добавеното време на срещата. Старши треньорът на парижани Томас Тухел заяви след края на срещата, че Неймар е 100% отдаден на клуба. „Той е 100% с нас, той е 100% в състава – той се смее и се шегува – надежден е и може да се разчита на него“, отбеляза германският специалист. „Нормално е, той да е отдаден – това е и необходимо. Ней е много чувствителен човек. Това беше едва третият му мач в последните четири месеца. Той ще подобри своята физическа форма с натрупването на двубои и това ще му помогне допълнително. Неймар е винаги решителен и креативен“, завърши той по адрес на бразилеца. Отборът е вече в серия от пет последователни победи във всички турнири без допуснат гол и се изкачи на върха в първенеството с актив от 15 точки – три повече от Анже и Ница. Лион пък вече е девети в таблицата след второто си поражение за сезона. В следващия междинен кръг ПСЖ приема в къщи Реймс, докато Лион гостува на Брест. /БГНЕС