Неймар ще трябва да се откаже от куп пари, за да се върне в Барселона

Неймар ще получава около 30 милиона евро по-малко на година в Барселона.

Звездата на Пари Сен Жермен Неймар ще трябва да приеме сериозно намаление на заплатата си, ако иска да се завърне в Барселона, съобщава каталунският спортен ежедневник Ел Мундо Депортиво. Бразилският национал премина от Барса в ПСЖ през 2017 година срещу 222 милиона евро, но все по-често се говори за негово завръщане на "Ноу Камп".

Парижани обаче са решени да задържат най-голямата си звезда и са готови да му предложат нов договор със сериозно увеличение на възнаграждението. В момента 28-годишният футболист получава по 38 милиона евро на година, но катарските собственици на ПСЖ са готови да предложат на бразилеца нов контракт, според който той ще взима 52 милиона или по един милион евро на седмица, което ще го доближи сериозно до двамата най-скъпоплатени футболисти в света - Лионел Меси и Кристиано Роналдо. В същото време заради кризата с коронавируса, която ще се отрази сериозно на финансите на Барселона, каталунците ще могат да плащат много по-малко на бившия си играч. Според изданието шампионите на Испания са готови да дават на Неймар по-малко над 20 милиона евро на година. Това означава, че Неймар ще трябва да преглътне около 30 милиона евро разлика в годишната заплата, ако иска да се завърне на "Ноу Камп".

Проблем за Барселона ще бъде и трансферната сума, тъй като от ПСЖ искат да си върнат голяма част от вложените средства при евентуална продажба на бразилеца, като те надали ще го пуснат за по-малко от 200 милиона евро. /БГНЕС

Категории: