Няма да има грипна ваканция за учениците в Бургас

Няма да има грипна ваканция за бургаските ученици, засега. Временни мерки срещу разпространението на грип и остри респираторни заболявания ще бъдат въведени в област Бургас за периода 25 – 31 януари включително. Това каза директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Георги Паздеров след заседание на местния щаб за борба с грипа, предаде кореспондентът на БГНЕС от региона.


Сред мерките са: преустановяване на консултациите на бременни жени, профилактичните прегледи, имунизациите и реимунизациите при личните лекари, свижданията в лечебните заведения, стана известно на думите на д-р Паздеров.

На този етап, посочи той, не е наложително обявяването на грипна ваканция за учениците.

„Въвеждаме стриктен филтър в детски градини и училища. При промяна на обстановката, ако се завиши броя на отсъстващите ученици и учители, ще бъдат предприети по-стриктни мерки, включително и грипна ваканция“, каза директорът на РЗИ – Бургас.

По думите му, решението за това трябва да бъде на регионалния инспекторат по образованието и просветния министър. Д-р Георги Паздеров посочи, че преди две седмици броят на отсъстващите по болест ученици е бил по-висок, отколкото е в момента. /БГНЕС