Нидерландец е съперникът на Григор в 1/8-финалите в Куинс

Ботик ван де Зандсхулп ще се изправи срещу първата ни ракета Григор Димитров във втория кръг на тенис турнира на трева в Куинс Клъб, Лондон, след като постигна трудна трисетова победа на старта над квалификанта от Великобритания Пол Джъб със 7-6 (5), 4-6, 6-1 за близо два часа и 40 минути игра.

Ботик ван де Зандсхулп.

227-ият в световната ранглиста представител на домакините оказа сериозна съпротива на Ван де Зандсхулп, който на два пъти трябваше да заличава пробив пасив в откриващия сет, за да се добере до тайбрек. Там той поведе с 6-3 точки, но Джъб не се отказа и отрази две от възможностите за затваряне на сета. Той обаче капитулира при третата. Младият британец бе възнаграден за силното си представяне, докарвайки нещата до трети заключителен сет след брейк в десетия гейм на втората част.

В третата обаче съпротивителните сили на 22-годишния тенисист приключиха и той инкасира три пробива от по-именития си съперник. Ван де Зандсхулп спаси 11 от 14-те възможности за пробив пред Джъб и ще играе с Димитров, който започна отлично сезона си на трева, побеждавайки миналогодишния финалист и номер 11 в ранглистата Камерън Нори след обрат в три сета. Григор има един мач с нидерландеца до момента, в който постигна победа – това се случи на подготвителния турнир преди Аустрелиън Оупън в Мелбърн в три сета.

Рано-рано участието си в надпреварата в Лондон приключи поставеният под номер 1 в основната схема Каспер Рууд. Норвежецът, финалист на Ролан Гарос, отстъпи в два тайбрека на 180-ия в света британец Райън Пенистън. За следващата фаза се класираха още Сам Куери и Емил Руусувуори. /БГНЕС