„Ние, гражданите“: Нуждаем се от политическа чистота

Пълна мобилизация на гражданската енергия за постигане на изход от кризата в България – за това призоваха от гражданско-политическия проект „Ние, гражданите“, предаде репортер на БГНЕС.

От обединението са категорични, че единственото решение е незабавна оставка на кабинета, начело с премиера Бойко Борисов, а в тази връзка отправят апел към всички граждани, неправителствени организации, сдружения и извънпарламентарни политически сили „да се противопоставят на пагубния и насилствено наложен статут на „Пленена държава“.

„Провеждаме сериозна активна дейност по разширяването на влияние по места и търсене на партньори в национален мащаб“, обяви на пресконференция ген.-майор Валери Григоров, един от съпредседателите на „Ние, гражданите“. Той подчерта, че от обединението активно участват в антиправителствените протести, изразявайки несъгласие със сегашното управление на страната.

„Колкото по-рано си отиде от властта, толкова по-добре“, смята ген.-майор Валери Григоров.

Обединението, в което влизат „Коалиция За Теб България“ и „Компетентност, Отговорност, Истина“ се похвали и с постигнатите си резултати през последните местни избори през 2019 г., отчитайки 29 общински съветници, трима кметове и общо около 33 хил. избиратели, гласували му доверие. В ръководството пък няма да участват хора, които са били на ръководни политически длъжности през последните 30 години, увериха от обединението, които се обявиха за „политическа чистота“.

„Ние, гражданите“ изразява и подкрепа за президента Румен Радев заради очертаните от него приоритети, както и критичната резолюция на Европарламента за страната ни.

От политическата формация обявиха още, че ще оспорват избора на нов председател на ЦИК, който, според тях, е станал в нарушение на процедурните правила.

„Призовавам цялото гражданско общество да не спира да се вълнува, да бъде проактивно, а тази енергия да се прехвърли на предстоящите избори и да бъде изразена в гласуване“, заяви от своя страна ген. Димитър Шиков. /БГНЕС