Никола Минчев: Дал съм принципно съгласие да водя листата за евроизборите

„Все още не са взети решения, но до този момент съм дал принципното си съгласие да бъда водач на евролистата“. Това заяви Никола Минчев, заместник-председател на НС и депутат от ПП-ДБ, предаде репортер на БГНЕС.


„Това е въпрос, който се взима от колективните органи, както и от новия ротационен председател след месец и половина“, уточни Минчев.

Той подчерта, че партийните органи решават кой да е водач на листата за европейските избори. „Това са първите европейски избори за ПП, така че нашата цел е да направим сериозна листа“, заяви Никола Минчев.

Депутатът отбеляза, че е въпрос на разговори между ПП и ДБ дали ще се явят на предстоящите евроизбори заедно. „Моето лично мнение е, че е добре и тук да покажем единство“, смята Никола Минчев.

БГНЕС припомня, че през март трябва настоящият кабинет да подаде оставка и да се избере нов състав, при който вече на премиерското място ще застане Мария Габриел от ГЕРБ-СДС, а договорката бе начело на председателското място на 49-то НС да застане депутат от ПП-ДБ, след като сега начело на НС е Росен Желязков от ГЕРБ-СДС. Спекулираното име за поста след ротацията бе това на Никола Минчев. След като обаче го готвят за евродепутат, то за негов заместник в НС се говори, че ще бъде предложен ген. Атанас Атанасов, съпредседателят на ДБ. /БГНЕС