Николай Ангов: Да спасим животи, а не да ги обричаме

Нека спасим човешки животи, а не ги обричаме, за да спечелим гласоподаватели, заяви депутатът от Продължаваме промяната Николай Ангов в началото на днешното пленарно заседание, предаде репортер на БГНЕС.

Ангов прочете декларация от името на ПГ тази сутрин, след като в сряда партия „Възраждане” проведе протест в центъра на София, в който участваха много симпатизанти от страната, дошли с автобуси. Той определи вчерашните събития като безразсъдна хулиганска проява.

Ангов отбеляза, че голяма част от депутатите на партията са ваксинирани и могат да се възползват от депутатската си карта, ако се наложи болничното им лечение – лукс, каза Ангов, който много от симпатизантите на партията не могат да си позволят.

Ангов отправи благодарност към служителите на МВР, които без да използват помощни средства не са допуснали пострадали сред протестиращите.

Две години се събуждаме всяка сутрин с цифри за заболеваемостта и за починалите, много хора приемат това тежко – много хора се притесняват за своите близки, притесняват се за работата си. Една шепа хора обаче виждат в това политически дивидент и излагат на риск живота на избирателите си, каза Ангов.

Уважаеми колеги, не е време да излъчваме пропаганда и да се влияем от фалшиви новини. Нека оставим егото си, нека се постараем да намалим броят загинали българи в тази пандемия, призова Ангов.

По думите му, ако т.нар. „експериментална течност” е пътят да спасим нашите близки, жертвата не е кой знае каква.

Охлабване на мерки е тема, която ще обсъждаме след преминаване на текущата вълна, каза още депутатът. /БГНЕС