Николай Денков: Има напредък в преговорите, стабилно правителство трябва да има

Понесохме политическа щета, но си струваше, заяви премиерът в оставка Николай Денков в началото на консултациите при президента Румен Радев, предаде репортер на БГНЕС.


В сградата на "Дондуков" 2 заедно с Денков влязоха съпредседателите на обединението - Кирил Петков, Атанас Атанасов, Христо Иванов и Даниела Божинова.

Президентът ги попита дали са склонни да продължават по същия път или да преразгледат отношенията и с партньорите, и към властта.

Да, отношенията са сложни и именно затова намираме за правилен акта, че имаме 2 документа на масата за преговорите, посочи Денков, визирайки меморандума на ПП-ДБ и проектоспоразумението на ГЕРБ-СДС.


Имаме съществен напредък в преговорите с ГЕРБ, съобщи Николай Денков.

Имаше разбиране, че преговорите трябва да започнат с дискусия за несвършените реформи, със задвижването на неработещите регулатори. Предстои обсъждане и на възможен персонален състав на Министерски съвет. Така че напредък има, дали трябва повече време - ние смятаме, че изцяло във вашите правомощия е да решите как да действате, обърна се Денков към президента.

Убедени сме, че трябва да има стабилно правителство, заключи Николай Денков. /БГНЕС