Николай Денков: Имаме нужда от подкрепата на ГЕРБ

Няма непреодолими противоречия, просто трябва да се формулират различията, така че бюджетът да бъде приемлив и за ГЕРБ, защото имаме нужда от тяхната подкрепа.


Това каза премиерът Николай Денков пред журналисти в парламента, веднага след края на разискванията по вота на недоверие, предаде репортер на БГНЕС.

Според Денков, подходът на Асен Василев е различен от „постната пица“. Философията на министъра на финансите е ясни политики за финансирне, ясни очаквани резултати и осигуряване на средстава за политиките. Бюджетите са напрегнати, но реалистични, както се казва, коментира още премиерът.

Що се отнася до местната власт и репликата на Бойко Борисов, който съобщи, че Кирил Петков му казал в навечерието на изборите, че ако не бъде избран Терзиев за кмет, ще падне правителството, Денков каза, че научил от медиите.

Намирам за нормално да се търси подкрепа, защото в София бяха очертани два доста различни възгледа за политическо развитие за управлението на града. В този смисъл, няма съмнение, че сме много по-близки с ГЕРБ, отколкото с Ваня Григорова. В миналото Народно събрание ние затворихме една възможност и трябваше да минем през още едни избори. Така че не трябва да се прибързва с изводите. Такъв беше и съветът ми към Васил Терзиев, поясни Николай Денков.

Не очаквам да има проблеми при гласуването на вота на недоверие, каза още Денков, отбелязвайки, че процедурата е просто начин за опозицията да говори. /БГНЕС