Николай Денков: Не съм чел още документа на ГЕРБ, но той е добро начало за преговори

Най-важно от преговорите (за правителство между ПП-ДБ и ГЕРБ - бел. ред.) е да имаме правилен резултат. Това заяви премиерът акад. Николай Денков, предаде репортер на БГНЕС.


Премиерът обясни, че с вицепремиера Мария Габриел са провели разговори, но както винаги и двамата са казвали: „Крайният резултат ще го видите, когато всичко е поставено на масата, как продължаваме, какъв е проектокабинетът, който предлагаме. Никой от нас няма желание да представя негова версия на нашата дискусия, защото това само ще попречи да постигнем до позитивен резултат.

Денков подчерта, че за тях е ключово да се дефинира как ще продължат реформите и управленската програма, така че да са сигурни, че изборът на ключовите лица, които ще предопределят живота на България през следващите години, ще бъде направен по начин, който ще бъде убедителен за обществото и ще постави нови стандарти при управление на правосъдна система, антикорупционна комисия, регулатори.

„Това е ключовото. Не съм чел все още документа, но е хубаво, че имаме предложен документ на масата. Това е добро начало на истински преговори между двете страни в тази дискусия“, допълни той.

Премиерът обясни, че няма как да коментира толкова важен документ без да го е прочел внимателно. „Моля ви, имайте търпение. Най-важно от преговорите е да имаме правилен резултат“, заключи Денков. /БГНЕС