Николай Хаджигенов: Неофициални разговорим водим с опозиционните парти

Неофициални разговорим водим с опозиционните партии. Според нас дължим на избирателите поне да опитаме да съставим кабинет. Това каза Николай Хаджигенов от парламентарната група на "Изправи се! Мутри вън!", предаде репортер на БГНЕС.

„С ГЕРБ по условие не разговаряме, а по условие въобще не слушаме какво ни казват”, добави депутатът.

„Ние казахме, че бихме предложили подкрепа. Това е, което правим, защото според нас ние дължим на избирателите поне да опитаме да съставим кабинет. Очевидно ние няма как да съставим кабинет, защото сме най-малките, всички останали се притесняват. Ние смятаме, че в политиката човек трябва да му стиска да поема рискове”, каза той.

Хаджигенов заяви още, че не е дошъл в парламента да се чувствам комфортно. "Дошъл съм да свърша трудна и мръсна работа и тя не е комфортна”, добави той.

Той посочи, че неговата ПГ е най-малка, но не се притесняват да взимаме трудни решения и да ги защитават в последствие. „Да, това е трудно решение - да говориш с всички. Още миналата година на площада обявих, че въпрос на елементарна политическа аритметика е, че гласовете не излизат, без да имаме изобщо яснота как ще изглежда парламента, оказахме се прави”, заяви той. /БГНЕС