Николай Киров е новият старши треньор на Берое

Николай Киров официално бе назначен за старши треньор на Берое и ще ръководи тима в предстоящата среща със Славия, съобщиха от пресслужбата на клуба. Наставникът ще изведе отбора за своята първа тренировка днес от 17:30 ч.

Киров е на 47 г., роден в Пловдив. В треньорската си кариера е водил отборите на Марица, Спартак Пловдив, Ботев Пловдив, Арда и ЦСКА 1948. Като наставник е носител на Купата и Суперкупата на България и двукратен финалист в турнира. Киров бе избран за Треньор номер 1 в България за 2020 г. Като футболист играе на поста вратар в отборите на Марица, Ботев Пловдив и Добруджа.

Николай Киров.

В неговия екип ще бъдат още Иван Кочев (помощник-треньор), Тихомир Тодоров (треньор на вратарите) и Атанас Николов (кондиционен треньор).

Всички от Берое пожелават много успехи и победи на новия треньорския екип!

Иван Кочев ще бъде пръв помощник на новия наставник. Като футболист той играе на поста защитник. Сребърен медалист и четикратен бронзов медалист от шампионата с отбора на Ботев Пловдив. Бивш национал на България.

Тихомир Тодоров ще отговаря за подготовката на вратарите. Той има опит на тази позиция в Нефтохимик, Ботев Пловдив, Китай и ЦСКА 1948. За физическата подготовка ще отговаря Атанас Николов. Той е бивш състезател и треньор на дълъг скок и има опит като като кондиционен треньор в Ботев Пловдив и ЦСКА 1948. /БГНЕС