Николай Костов: Знам в какъв момент идвам и поемам цялата отговорност

"Знам в какъв момент идвам, имах време доста да помисля по въпроса и поемам цялата отговорност. Очаквам да бъда подкрепен от феновете и ръководството, което е много важно за мен", обяви Николай Костов в началото на пресконференцията, на която беше представен официално като треньор на Левски, предаде репортер на БГНЕС.

Специалистът беше приветстван от изпълнителния директор Даниел Боримиров, който му подари фланелка с №1 на клуба. "Желая му много успехи с любимия тим. Знам, че ще е трудно, тъй като през следващия сезон Левски ще се бори за първото място и Купата", обяви началникът и предостави думата на Костов.

"Добър ден, ще се постарая да бъде максимално кратък. Искам да представя екипа, с който ще работя. Божидар Митрев ще е треньор на вратарите, Тимур Скорак – кондиционен треньор, Кирил Нестеренко – помощник-треньор. Поканил съм Саид Ибраимов и се надявам в най-скоро време да се включи в нашия екип", бяха първите думи на Костов като треньор на "сините".

"Разговорите с ръководството продължиха толкова, колкото трябва. Тепърва ще трябва да се опозная с футболистите. Наистина много се вълнувам. Схемата на игра зависи от трансформациите на състава. Левски трябва да владее топката през голяма част от времето. Това ще бъде моята цел номер 1“, продължи треньорът и поясни ситуацията около Билал Бари. "Получихме информация за състоянието на Билал Бари, ще трябва да бъде взето решение. Ще преценим дали да се подкрепим с нов футболист на негово място".

Костов коментира жребия за евротурнирите. Левски научи съперниците си във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите: „Доволен съм от жребия, но нека да обърнем внимание на нашата подготовка. Всяка възможност, която имаме, ще се опитаме да я вземем в Европа".

„Не можах да се справя с работа при предишния ми период, защото имаше много напрежение. Умишлено не искам да се връщам към тогава. За мен е важно да бъда приет от играчите, ние с футболистите трябва да извървим тежък път и да се справяме с трудностите. Трябва да убеждаваме публиката да ни вярва с играта си. Аз знам, че съм подценяван. Напрежението идва от там, от където не очакваш. Надявам се да бъда подкрепен и от журналистите и от публиката“, завърши Николай Костов.

Даниел Боримиров внесе уточнение, че Филип Кръстев лично му е отказал да продължи да играе за Левски и, че Николай Костов не е поставял високи финансови претенции на "сините" за разлика от други треньори. /БГНЕС