Николай Желязков: Позитивни две контроли

Волейболистите на България завършиха с успех в проверките преди Световното първенство, след като надиграха Канада с 3:1 във втория приятелски мач между двата тима в зала „Христо Ботев“.

"Хубаво е, когато се печели. В този мач започнахме с Ники Колев и Тошко Скримов в началото, а след това направихме и други промени. Радостно е, че момчетата, които влязоха, дадоха най-доброто от себе си за победата. Нормално е в тези срещи да търся всички да играят и да виждам различни варианти. Смятам, че равносметката е добра. На моменти изпълнявахме много силен начален удар. Може би в двубоите, които ни предстоят, този елемент ще бъде много решаващ. Като цяло много позитивни две контроли", коментира селекционерът Николай Желязков.

Николай Желязков (ц).

"Много се говори относно резултати, кой какво е сгрешил. Направихме анализ на играта от първия мач. Сравнихме ситуации от началото на годината и в момента. Видя се, че има подобрение. Смятам, че има причина да тръгнем с оптимизъм. Нашата игра и нашият стил са такива, че не можем да играем спокойно по принцип, а трябва "да се запалим". Днес на моменти, когато "се запалихме", играхме фантастично. Надявам се, че зарядът, който ще имаме на мачовете на Световното, ще бъде достатъчен сам по себе си. Дано да ни се получи началният удар, който е много важен елемент. Смятам, че сме в добро състояние, нещата са оптимистични", каза още селекционерът.

"Класата на Полша е много голяма, няма какво да се лъжем. Да мислим, че ние сме фаворити и т.н., ще бъде грешно и неправилно. Фаворит е Полша, няма как да не бъде. Имаме своите качества да ги победим, независимо от всичко. Ако успеем да дадем най-доброто от себе си, можем да го направим. Няма непобедими отбори. Това, което показваме на моменти, е на много високо ниво, просто трябва да го задържаме все повече и повече", завърши Ники Желязков.

Най-младият национал Александър Николов заяви след победата над Канада с 3:1 в последната контрола преди Световното първенство за мъже, че отборът вече е на пълни обороти и е подготвен за предстоящия Мондиал.

Алекс Николов (л).

"Супер се чувствам, както и останалите момчета, от успеха. Спечелихме и двата мача, днешният дори по-категорично, но и вчерашният беше една добра проверка за нас. Победата си е победа. Вече сме на пълни обороти и сме подготвени за Световното първенство“.

Канада е много неудобен съперник за нас, защото играят много бързо и много технично, но смятам, че се представихме добре. Това, че ме обстрелват със сервис, е нормално. Очаква се така да бъде на всички мачове на Световното, както трябва и да е. И аз бих бил сервис в най-младия играч от другия отбор. По принцип те са най-неопитни, но смятам да се постарая да не давам точки и да ги накарам да бият началния си удар в друг", призна Николов. /БГНЕС