Николай Желязков след провала на Световното: Ще си подам оставката

“Ще подам оставката си пред Управителния съвет на Българската федерация по волейбол. Смятам, че така е редно”, заяви селекционерът на волейболните национал Николай Желязков на летище “София” при завръщането на тима от Полша.

“Не съм мислил, какво ще правя ако оставката не ми бъде приета и в момента не мога да мисля за това. Смятам обаче, че това трябва да направя”, добави Желязков.

България записа най-слабото си представяне световни първенства в историята си. Тимът ни завърши на дъното в група С след загуби от Полша (0:3), САЩ (0:3) и Мексико (2:3) и остана на 20-о място в крайното класиране от 24 отбора.

До момента най-ниското ни класиране бе 13-о място - на шампионата през 2002 г. в Аржентина и 12 години по-късно - в Полша.

Междувременно стана ясно, че Георги Сеганов е останал в Полша, където подписа договор с местния клуб Катовице. Отборът завърши на седмо място в класирането и българинът е едно от новите му попълнения. Разпределителят игра като титуляр и в трите двубоя на България. В началото на следващата седмица националът ще мине задължителните медицински тестове, преди да парафира договора си. В чуждестранната си кариера юношата на ЦСКА е играл в Турция и Италия. /БГНЕС