Николай Желязков: Този отбор има огромен потенциал

"Този отбор има огромен потенциал и ще започне да печели. Трябва да им дадем кредит на доверие. Много е важно да успеем да направим победи в началото на турнира, за да ни даде самочувствие за следващите турнири и Световното първенство", заяви селекционерът на българския национален отбор по волейбол Николай Желязков преди предстоящите мачове от Волейболната лига на нациите, предаде репортер на БГНЕС.

Николай Желязков и Светослав Гоцев

За националите предстои пътуване до Канада, където ще играят срещу Сърбия (7 юни), Германия (10 юни), Полша (11 юни) и Канада (12 юни), а в периода 21-26 юни посрещаме в София Иран, Бразилия, Австралия и САЩ. "Смятам, че направихме една добра подготовка, времето е недостатъчно. Направихме максимално ефективна подготовка за времето, което имахме. Тази година за първи път нямаме никакви здравословни проблеми в отбора, всички тренираха много и изключително се влагаха. Аз лично съм доволен от показаното до момента като желание в тренировъчния процес и в мачовете. Има какво още да се желае в мачовете, това е факт, но е нормално, процесът на изграждане на един нов състав изисква време. Губим геймове от ситуации, които на пръв поглед за хората са прости", каза Желязков в Пресклуб България днес.

"Във всеки един от турнирите трябва да излизаме във всеки мач да търсим победата. Това е единственият начин отборът да създава манталитет на победител и да израства. Срещу всеки отбор трябва да търсим най-доброто. Надяваме се хората да ни подкрепят, ще играем срещу много силни отбори, тук идват Бразилия, САЩ, Иран, Австралия, ще водим много тежки битки и публиката може да бъде нашият седми играч", допълни треньорът на тима.

Президентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев също изрази оптимизъм за бъдещето представяне на тима. "Винаги съм казвал, че най-важното е състезателите в националния отбор преди всичко да са здрави. След това искам, когато бъдат в националния обор, да се влагат във всяка тренировка, да играят със сърце и душа. Прави впечатление, че наистина са един много силен колектив, Дори и да имаш много силни състезатели, трябва да направиш така, че те да заиграят като отбор. Сигурен съм, че рано или късно резултатите ще дойдат, убеден съм, че работата на треньорския щаб ще доведе до това, което искаме всички и те тепърва ще ни радват много в предстоящата Лига на нациите", сподели Ганев. /БГНЕС