Николова поведе в многобоя на Световната купа в София

Родната гимнастичка Стилияна Николова е временно на първа позиция в многобоя след откриващия състезателен ден от Световната купа по художествена гимнастика в зала „Арена София“. Тя събра сбор от 66.950 точки. Втора е световната шампионка от Италия София Рафаели с 66.550. Трета се нареди представителката на Узбекистан Такхмина Икромова с оценка 64.250.

Стилияна Николова.

Николова излезе на килима първо с топка, като допусна грешка и бе оценена с 31.800. В изпълнението си с обръч обаче 17-годишната българка бе страхотна и получи оценка от 35.150 - най-високата за състезанието в първия му ден.

Другата ни грация - Ева Брезалиева, която дебютира на Световна купа пред родна публика, заема временно 11-а позиция. Тя допусна грешка в изиграването на топката си и получи оценка от 28.000. На обръч гимнастичката ни реши да се застрахова и спести някои елементи, а съдиите й дадоха 31.300 точки.

Така двете ни гимнастички се класираха на три от четири възможни финала - Николова влезе във финалите на обръч и топка, докато Брезалиева е на финал на обръч, като отпадна от борбата за медал в топката.

Ева Брезалиева.

Утре надпреварата в индивидуалното продължава с изиграванията на бухалки и лента, където и двете ни представителки имат много силни композиции.

С изиграването на съчетанията с 5 обръча за многобоя приключи първият състезателен ден на Световната купа по художествена гимнастика.

Ансамбълът на България в състав Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова получиха оценка от 32.500, от които 17.700 за трудност, 7.950 за артистичност и 6.850 за изпълнение за композицията си с 5 обръча.

Ансамбълът ни по художествена гимнастика.

Утре предстоят съчетанията с три ленти и две топки, след което ще станат ясни призьорите в многобоя и финалистите на отделните уреди. /БГНЕС