Нинова: Борисов е разрушител, той не може да рестартира системата

"Темата за свикване на Велико народно събрание и промяна на Конституцията се поставя не за пръв път на вниманието на българското общество. Включително от г-н Борисов в критични за него и партията му моменти". Това написа Корнелия Нинова в социалната мрежа, предаде репортер на БГНЕС.

"Чрез такива ходове той обикновено цели противопоставяне на една група българи на други, което му гарантира време и оцеляване", смята Нинова.

"Борисов не е човекът, който може да рестартира системата, защото той е олицетворението на същата система - най-дълго управлявалият премиер в България и премиерът с най-лоши резултати в Европейския съюз. Борисов е символ на разграждането на държавността и няма как да е олицетворение на рестарта й", каза лидерът на БСП.

Според нея България има нужда от промяна на модела и тази промяна започва със смяната на неговия символ.

"Този парламент е изчерпан. Той е с най-ниско институционално доверие. Той няма авторитет да направи сериозна реформа. Пътят е оставка на правителството, нови избори, парламент с ново доверие - едва тогава сериозен разговор за промяната на модела", категорична е Корнелия Нинова. /БГНЕС