Нинова: БСП няма да бъде резервна гума на тротинетка

Вече и децата знаят, че България е в криза, политическа най-вече. Парламентът е блокиран и не само днес, а повече от година и половина. Изпълнителна власт няма, защото няма работещо редовно правителство.


От вчера, и след опита за атентат срещу Гешев, част от съдебната система обяви война на политиците.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна, предаде репортер на БГНЕС.

„Един месец се разиграва такъв театър, че, уважаеми български граждани, вие не можете да се ориентирате какво се случва в държавата. Ние, които всеки ден сме тук, губим нишката“, отбеляза Нинова.

Тя посочи, че от БСП наблюдават двете партии – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, които се опитват да правят мнозинство и правителство и чакат да се наиграят.

„Направиха законодателна програма. Браво! Парламентът трябва да работи, трябва да има закони и да ги приемаме за хората, само че няма. Няма комисии, няма закони, парламентът не ги приема“, заяви Нинова и добави, че Делян Добрев сутрин говори срещу Асен Василев, а Росен Желязков вечер го хвали.

„Първите казват „подкрепете ни нас“, вторите казват „не, няма да ви подкрепим“. Вторите вече дават правителство и програма, защото Борисов им е поискал. И ПП предлагат правителство на малцинството и да ги подкрепят другите“, каза още тя.

Нинова определи лидера на ГЕРБ Бойко Борисов като "добър манипулатор". „С нас няма да му се получи. Но, ПП, надминахте вече всички“, категорична и тя.

Лидерът на левицата посочи, че ПП им поставят условия. „Възможно е да имаме подкрепа от БСП. Кой ви го каза това? Защо си позволявате да говори от името на БСП, от каква позиция си позволявате да поставяте условия на БСП?“, попита Нинова.

„Борисов пък току-що направил изявление: „От днес започваме преговори с другите партии. Коалиция няма да правим. Ще приложим същата коварна хватка като ПП, правителство на малцинството само от ГЕРБ“, цитира тя и добави, че е „очевидно, че там няма ясно в главата какво точно иска да прави“.

„Мисля, че всички сте убедени, че хаосът е пълен. Понеже вие тук си играете на някакъв театър, бюджет няма да бъде приет, хората ще чакат. Няма да има комисии, няма да има бюджет, тук играта продължава“, обяви Нинова.

Лидерът на БСП заяви, че БСП няма да бъде резервна гума на тротинетка, нито натискачи на копчета на чужди идеологии, програми и правителства, за които не са разговаряли. „Ако бъдем поканени на разговори, ако участваме в преговори, не в ултиматуми, ще се отзовем. Какъв ще е изходът от тези преговори, към този ден е неясно. Изходът от тези преговори ще го решат само членовете на БСП с вътрешно партийно допитване. Това остава наша трайна позиция и не се съмнявайте, че ще я изпълним“, категорична е Нинова. Тя обвини ГЕРБ и ПП, че с всеки ден задълбочават политическата криза./БГНЕС