Нинова: БСП се разграничава от случващото се в парламента

Не мога да оставя настрана, че карайки се тук за 1% или 2% разлика в осигурителен или трудов стаж на депутати със заплати над 6 000 лева, изглеждаме добре. И без това не сме от най-обичаните хора в държавата, как изглеждате отстрани като се карате за 1% в разликата на осигурителния или трудовия ви стаж и там няколко лева към заплатата.


Ние от БСП категорично се разграничаваме от тази ситуация.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна, предаде репортер на БГНЕС.

Нинова посочи, че трети ден гледат цирковете на своите колеги. “Първи ден мълчим, втори ден мълчим, повече няма да мълчим. Категорично разграничавам групата на БСП от това, което се случва последните дни в българския парламент.”, категорична е тя.

Лидерът на БСП каза, че служебното правителство ще внесе бюджета вероятно още днес следобед. Според нея има няколко варианта - “или го приемаме на първо четене въпреки съпротивата си и между първо и второ търсим начин да го коригираме така както разбираме политиката, втори вариант, който чувам от ПП е, че този бюджет ще бъде отхвърлен и ще бъде върнат на служебното правителство да направи друг, някой знае ли колко време ще прави този друг докато си играете тези игрички на преговори”, попита Нинова. /БГНЕС