Нинова: БСП започва разговори с всички партии

БСП започва разговори с всички партии в опит да съставят редовно правителство. Ще поканим лидерите на среща. Първо ще ги попитаме има ли воля за съставяне на правителство или само се демонстрира такава, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде репортер на БГНЕС.

Нямаме фиксирана дата за лидерски срещи. Не можем да кажем в кой ден ще върнем мандата, но няма да злоупотребяваме с времето.

Нинова съобщи, че е чула председатели на други партии да заявяват, че биха се явили на разговори в двустранен формат. Тепърва ще се уточнява дали срещата ще бъде двустранна или обща, каза тя. Ще търсим обединяващото, а не разделящото, посочи лидерът на левицата. Нямаме кандидат за премиер, трябва да бъде равноотдалечен и еднакво одобрен от всички въпросният кандидат за премиер, каза Нинова.

"Никога с ГЕРБ" – ние сме удържали на това, което казваме. За мандат на ГЕРБ ще важи. Оставете ни да разговаряме, следващите седмици ще разберете. Колективният орган на партията е казал "разговаряйте с всички", обясни Нинова. Тя е категорична, че България директно за Украйна не е изнасяла оръжие и който твърди обратното – лъже. Изнасяме над 10 години оръжие за над 60 държави, какво правят те с това оръжие, ние не можем да контролираме, каза още лидерът на левицата и добави "който казва обратното, да го направи с документи".

По думите й тези твърдения са абсолютно целенасочени и манипулативни, като ги определи за политически. /БГНЕС

Тагове: