Нинова: Диалогът в коалицията е нормален

Преувеличено е напрежението, диалогът е нормален в коалицията. Това каза министърът на икономиката Корнелия Нинова пред журналисти, предаде репортер на БГНЕС.

"Няма да коментирам думите на министър-председателя. Ще коментирам нашата позиция и най-вече текста от коалиционното споразумение, на което ние държим. Ние сме лоялни коалиционни партньори, политически коректни. В споразумението пише, че експертен екип ще оцени възможностите за изграждане на нова ядрена мощност или в Белене, или на площадката в Козлодуй, като прецени икономическите, финансовите параметри. Кое е по-добро за България и българския народ и тогава ще вземем политическото решение. Това, на което ние държим е единствено да се спазва коалиционното споразумение", подчерта Нинова.

Според БСП трябва да се свика експертен съвет и всяка партия да даде експерти, които да направят най-доброто решение за България и след това да се вземе политическо.

Тя коментира и искането на членове на БСП, които искат наказание за Калоян Паргов. "Още не съм запозната, знам, че ще ни изпратят такова искане. Вчера на Изпълнително бюро го представиха", каза още лидерът на БСП. /БГНЕС

Тагове: