Нинова: Готови сме на компромиси, но не по всички точки

Като първа стъпка ще отговорим на поканата за разговори на "Има такъв народ" утре, където ще видим какво ще предложат, тъй като те са водещата сила. А в неделя ще обсъдим в Националния съвет нашите приоритети и мандата, с който ще продължим разговорите. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова, след приключилата консултация при президента Румен Радев и коментирайки изказването му, че именно от тях зависи постигането на устойчиво парламентарно мнозинство, предаде репортер на БГНЕС.

Попитана дали са готови на компромиси в името на постигането на мнозинство, тя каза че имат такава готовност.

"Да, ще има неща, които ние ще предложим и от които няма да отстъпим. Това, което сме казали, остава и няма да се промени. Приватизацията на единствената държавна банка и концесии на пътища противоречат на нашите идеологически разбирания, това е крайно неолиберален модел. Ние сме за повече държава в икономиката и против тези концесии", заяви тя и каза, че все още не се знае какво ще ги обедини.

Нинова заяви още, че на този етап не трябва да се мисли за нови избори и да се положат усилия за съставянето на ново правителство, тъй като има сериозни задачи за решаване като актуализацията на бюджета и приемането на новия бюджет на страната. По думите ѝ бъдещото правителство ще е неустойчиво именно заради различията, които ще отстояват. Тя не можа да се ангажира и с това колко ще е дълъг животът на 46-ото НС. Въпреки това едни трети избори ще са изключително тежки за страната ни.

Нинова каза още, че имат готовност да предложат кабинет, ако президентът им връчи проучвателен мандат.

"Имаме кадри", увери тя.

По думите ѝ БСП не е партия на статуквото и изрази задоволство от това, че ИТН вече не ги възприемат като такива и уточни, че в последните 4 години се борят срещу статуквото. /БГНЕС