Нинова: Имаме четири решения за излизане от кризата

Тръгваме на избори със самочувствие за добре свършена работа в предишното управление. Бяхме фактор на стабилност и сигурност. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова при регистрацията на "БСП за България" в ЦИК за участие в изборите на 2 октомври. Левицата предлага четири решения за излизане от кризата в България, предаде репортер на БГНЕС.

Внесохме 7000 подписа, регистрирани сме, заяви Нинова на излизане от Централната избирателна комисия.

"Благодарение на нас и на нашето участие в това правителство имаше мощна социална програма от 22 милиарда лева, която помогна на много семейства да преминат по-леко през тежката зима", каза Нинова и допълни, че левицата е била фактор в управлението, гарантиращ сигурност и стабилност на правителството, както и диалогичност.

"Борихме се с корупцията, като спряхме рекета над фирмите, орязахме пипалата на онези фирми, които бяха обградили държавните предприятия и знаете резултата — първо място по индустриално производство в Европа, което е рекордно", подчерта Нинова. Тя заяви, че вярва, че хората ще оценят всичко това.

Лидерът на левицата обаче подчерта, че БСП има и решения как да продължи да се бори с кризата, която очаква страната през есента и зимата. "Имаме четири работещи решения, с които гарантираме, че ще приведем България и народа си по-спокойно през следващите месеци", допълни тя.

Корнелия Нинова уточни, че ако избирателите им дадат нужното доверие, първото, което ще се случи, е определяне на мораториум върху цената на газа, водата и парното. Сериозна програма за компенсация на бизнеса за разликата в цените, продължение на социалната програма и социалните приоритетите и незабавни преговори с "Газпром" - са останалите приоритети на БСП, съобщи тя. /БГНЕС